Попередити крадіжку велосипедів можна: патрульна поліція створила єдину в Україні велобазу

ПУт

На звітній прес-конференції Володимир Струк, начальник Управління патрульної поліції Тернополя розповів, що нещодавно запустили пілотний проект, аналогів якого немає у жодній області.

Велобаза містить дані про реєстрацію велосипедів, які належать мешканцям Тернополя, на даний час свої велосипеди зареєстрували понад  200 власників.

ВС
ВС

- Це насправді дуже дієво, адже якщо брати порівняльну статистику за минулі роки, то зараз помітно знизились крадіжки велосипедів. По велобазі у нас було знайдено крадений велосипед, – каже Володимир Струк. - Було орієнтування на велосипед, опис. Патрульні перевіряли усі схожі велосипеди і помітили громадянина, який пересувався на схожому. Громадянин спершу пояснював що це велосипед його друга, але дані були зовсім іншими. Ми зв’язалися з власником, і як виявилось цей велосипед було викрадено, а грабіжника доставлено у відділок для проведення подальших слідчих дій.

Довідка:

У велобазу вносять фотографію велосипеда, номер рами, назву. Крім того зазначають анкетні дані власника та його номер телефону.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео