Віра Олександрович

Тернополяни просять Порошенка об’єднати українських козаків (фото, документ)

Об’єднання прагнуть козацькі організації Тернопілля. Саме через це вони написали і надіслали лист особисто Президенту України Петру Порошенку.

Президент у Тернопол_
Президент у Тернопол_

Передали це звернення і полковнику, начальнику Управління військово-цивільного співробітництва Збройних Сил України Олексієві Ноздрачову. Нагадаємо, він нещодавно приїздив до Тернополя, аби взяти участь у нараді із цивільно-військового співробітництва. Звернувся до гостя голова Тернопільської обласної організації Спілки офіцерів України, полковник Національної гвардії Олександр Варакута.

Варакута_ф
Варакута_ф

лист6
лист6

лист5
лист5

лист4
лист4

лист3
лист3

лист2
лист2

лист1
лист1

Цитуємо документ: «…першочерговим завданням, на наше переконання, є згуртування нації навколо загальнонаціональної ідеї, що повинна будуватися на відродженні духовності, патріотизмі, самоусвідомленні кожним, незалежно від того де він мешкає, на сході чи на заході держави, що ми достойна повноцінна нація з тисячолітньою славною історією і самобутньою культурою».

Штандарти_президента
Штандарти_президента

На думку тернополян, усі козацькі утворення слід об’єднати у Всеукраїнську громадську організацію із єдиним Статутом, чітко вимальованою владною вертикаллю і, що основне, - єдиною ідеологічною і політичною спрямованістю. Тому очолити цю структуру, на їхнє переконання, повинен Гетьман України – Президент держави. А при його адміністрації необхідно створити Генеральну старшину українського козацтва замість існуючої нині при Президентові Ради українського козацтва, аморфної та недієздатної структури. Причому єдина козацька організація повинна бути воєнізованою структурою і будуватися на ідейно-політичних засадах, вважають тернополяни.
- Таку пропозицію подаємо на ваш розгляд для прийняття відповідного рішення в інтересах держави, - йдеться у листі.

Тож тепер слід чекати на відповідь від Президента України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео