Агро-новини 25 червня

пшен
Новини аграрного сектору Ціни на овочі впали на 8%. Найістотніше, на 19,2%, подешевшали овочі борщового набору. За попередній тиждень плодоовочевий індекс знизився на 7,7%, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

овочі
овочі

Найістотніше, на 19,2%, подешевшали овочі борщового набору, переважно завдяки зростанню пропозиції продукції нового врожаю. У цій категорії лідером по зниженню цін була рання цибуля. Картопля за тиждень подешевшала на 11,1%, а тепличні овочі — на 11,9%. При цьому ціни на фрукти не зазнали істотних змін: невелике зростання цін на ягоди було практично компенсоване зниженням цін на банани і появою на ринку перших партій абрикоса та малини. У сегменті яблука і раніше істотних змін не спостерігалося, а ціни на нього залишалися незадовільно низькими, з точки зору вітчизняних виробників. Відбулася Перша всеукраїнська зустріч фермерських родин. Львівщині пройшла Перша всеукраїнська зустріч фермерських родин 2016.

люди
люди

У м. Моршин (Львівська область) у СКК «Моршинкурорт», відбулася Перша всеукраїнська зустріч фермерських родин 2016, присв'ячена Дню фермера, пише прес-служба Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ). Цей захід було організовано АФЗУ, СКК «Моршинкурорт» та ТОВ «Господар».
  • «У рамках заходу відбулися збори голів обласних та районних Асоціацій, на яких президентом АФЗУ Іваном Томичем було представлено концепцію програми «500» — план створення 500 тис. сімейних ферм, відбулося її обговорення учасниками та напрацьовано рекомендації по її вдосконаленню.У практичній частині зборів фермерам було запропоновано проекти нових напрямків розвитку господарств – вирощування часнику, тощо», — сказано у повідомленні.
Також додається, що у цей день відбулося свято для маленьких членів фермерських родин, на якому було започатковано створення дитячо-юнацького клубу при АФЗУ «Куркулятко».
  • «А наступного дня, у День Фермера, відбулося і саме свято — Перша всеукраїнська зустріч фермерських родин, на якому фермерські родини з різних куточків України змогли поспілкуватися, отримати нагороди за свою тяжку працю, переглянути виступи дитячого та дорослого ансамблів народної творчості», — зазначається у повідомленні.
На Полтавщині оцифровано 300 тис. поземельних книг. До липня на Полтавщині оцифрують ще 68,5 тис. поземельних книг.
  • На Полтавщині кадастрові реєстратори вже перевели у електронний формат 278,8 тис. поземельних книг, що складає 80,3% від загально необхідної кількості у 2016 р., пише прес-служба Урядового порталу.
До липня на території області оцифрують ще 68,5 тис. примірників.

поля
поля

  • «Повністю (на 100 %) сформували електронну базу даних про земельні ділянки у дев’яти районах Держгеокадастру Полтавської області. До кінця планують відкрити поземельні книги в повному обсязі ще у 21 територіальній одиниці», — сказано у повідомленні.
Також додається, що найбільшу кількість електронних примірників поземельних книг у електронному форматі відкрили землевпорядники Глобинського (22159) та Полтавського (19786) районів. Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео