Художник з Тернополя показав Прикарпаттю «Дорогу з дитинства – дорогу до себе»

ткачик1

Заслужений художник України Богдан Ткачик в Івано-Франківську презентував свою персональну виставку.

У музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську відбулася презентація виставки “Дорога з дитинства – дорога до себе”, заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України Богдана Ткачика, повідомляє «Репортер».

ткачик4
ткачик4

На виставку завітали відомі культурні діячі, друзі та колеги художника, щоб вкотре відкрити для себе глибину творчості митця. Євген Баран, голова Спілки письменників Прикарпаття, назвав картини Ткачика притчами, котрі розповідають про життя та передають емоції.
  • - Ця виставка мандрує вже 5 років. Загалом всі картини на біблійну тематику. Я переконаний, що це не я малюю – я тільки відтворюю волю Господню, - скромно зазначив автор.
  • - Якщо відродиться Україна, то такі твори, як Богданові, не пропадуть. Він і Майдан малював, і на козацьку тематику. Він такий у мене щирий художник: може малювати задарма, – зазначила дружина пана Богдана, відома в Україні мисткиня Ганна Ткачик.
Мистецтвознавці відзначали, що творчість Богдана Ткачика може здаватися для багатьох чимось далеким, ледь не з самого Середньовіччя... Митець Богдан Ткачик – «художник-апологет». Він у своїх творчих доробках нагадує глядачам про славетну гідність і мужність українського народу. Його мистецтво «дихає» сакральним підтекстом з ренесансно-бароковими відтінками. Твори Богдана Ткачика є славним і урочистим набутком мистецтва нашої великої християнської нації, яка шанувала і шанує як сакральне мистецтво Сходу і Заходу так і світське мистецтво, яке традиційно бере свої початки від оспіваної в піснях і легендах доби Київської Русі-України й триває донині. Наприкінці презентації Богдан Ткачик продекламував вірші, з якими, пояснив, він ріс і росли його твори. Митець додав, що не збирається зупинятися на досягнутому. Створивши нові роботи, у яких зобразив новітню історію, він планує згодом презентувати їх у Тернополі.

ькачик2
ькачик2

  • - Моя творчість починається зі слова! – підсумував художник, подякувавши усім присутнім за те, що таки цінують мистецтво.

ткачик3
ткачик3

Довідка «ТЕРЕНу». Богдан Ткачик народився 12 серпня 1951 року у Самборі на Львівщині. Він - відомий громадський і культурний діяч, був депутатом Тернопільської обласної ради (1990–1994). Член Національної Спілки художників України ( 1982). Митець тривалий час очолював обласну спілку художників, нині працює у галузі монументального тастанкового малярства. Твори художника зберігаються в багатьох музеях і приватних колекціях у США, Великої Британії, Австралії, Італії, Болгарії, Словаччині, Польщі. Художник – лауреат обласної мистецької премії імені Михайла Бойчука, нагороджений орденом «За мужність» 3-го ступеня (2009), лауреат премії імені братів Богдана і Левка Лепких (2015), організатор низки живописних пленерів та мистецьких всеукраїнських акцій.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото надані автором

Вибір читачів за тиждень

Відео