Який навчальний заклад вам по-кишені: огляд вартості навчання у ВНЗ Тернополя

Невдовзі розпочнеться вступна кампанія. Вузи Тернополя готові прийняти поповнення, але чи готові абітурієнти вступати на спеціальності, де ціни на контракт ростуть з кожним роком, а кількість державних місць скорочують?

Інформація щодо дедлайну подачі документів, вартості і оплати за навчання, кількості держзамовлень знаходиться у вільному доступі. Зрештою, ознайомитись з вартістю навчання можна на сайтах ВНЗ, і вже тоді вирішувати куди краще вступати чи подавати оригінали документів.

В Тернополі є чотири престижних університети: Тернопільський державний медичний університет ім. Горбачевського (ТДМУ), Тернопільський національний економічний університет (ТНЕУ), Тернопільський національний педагогічний університет ім. Гнатюка (ТНПУ) та Тернопільський національний технічний університет ім. Пулюя (ТНТУ), де вибір спеціальностей доволі широкий, а предмети викладають на високому рівні. Щоправда, молодь от-от подаватиме документи на вступ, а інформація щодо вартості контракту застаріла, лише Тернопільський педагогічний університет оприлюднив додаток до наказу на 2016-2020 роки, інші університети красуються старими даними, а ціни вже давно зросли.

У ТДМУ за навчання на стоматологічному факультеті потрібно буде чимало заплатити, оскільки ціни там коливаються від 22 300 тисяч гривень до 24 100 за 1 рік навчання.  А якщо брати до уваги весь період навчання (5-6 років), то найдорожчою є «Лікувальна справа» на медичному факультеті – 117 860 тис. грн. – 136 300 тис. грн.

Мед.лікувальна
Мед.лікувальна

Мед.стомат
Мед.стомат

ТНЕУ трішки дешевший. Тут, щоб вступити на освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр», доведеться заплатити від 4 650 грн. за 1 рік навчання, а у ТНТУ, щоб здобути «бакалавра» - від 22 000 до 36 940 тисяч за 4 роки. Найдешевше навчатися на напрямі «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», а круглішу суму доведеться заплатити за напрям «Фінанси і кредит».

ТНЕУ
ТНЕУ

ТНТУ1
ТНТУ1

ТНТУ
ТНТУ

Навчання у ТНПУ імені Володимира Гнатюка вартує від 63 110 тис. грн. – до 75 601 тис. грн. / 4 роки.

ТНПУ Вартість
ТНПУ Вартість

ТНПУ док.
ТНПУ док.

Обирати місце навчання потрібно заздалегідь, адже вибір професії як і навчального закладу – важливий крок у житті кожного. Це рішення потрібно приймати виважено.

І на замітку абітурієнтам - пам’ятайте: вибір професії - важливий життєвий крок, який ви маєте зробити самостійно. Поставтесь до цього відповідально.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео