Тернополян запрошують послухати раритетну італійську скрипку

kostrytskiy

На закритті концертного сезону у Тернопільській філармонії класичні українські музичні твори виконуватимуть на раритетній скрипці.

Сьогодні, 29 червня, о 18.30 тернополян запрошують на концерт симфонічного оркеструголовний диригент заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль.

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Євген Кострицький (скрипка, м. Одеса).

Євген - лауреат престижних міжнародних конкурсів. У травні 1997 року брав участь у Міжнародному конкурсі музикантів-виконавців ім. П'єра Лантьє в Парижі, де став лауреатом першої премії. У травні 1998 року брав участь у VI Міжнародному конкурсі камерної музики ім. Петера Коньовича в Бєлграді, Югославія, де став лауреатом першої премії.

У 2001 одержав спеціальний приз на конкурсі ім. Я.Хейфеца у Санкт-Петербурзі. Брав участь у найбільших міжнародних фестивалях Німеччини, Польщі і США.

Удосконалювався на майстер-класах із такими всесвітньо відомими педагогами як Олег Криса, Марія Тампере-Безродна, Марко Лакирович, Люіс Каплан, Зві Зайтлін, Борис Гарлицький, Михайло Копельман і іншими. Гастролював у багатьох країнах Європи й у США.

У листопаді 2005 року став володарем призу англійської компанії Слоугтер і Мэй (Slaughter & May) «Музикант року». У вересні 2007 року Євген був запрошений виступити у декількох концертах у складі Лондонського Симфонічного Оркестру під керівництвом Валерія Гергієва і Сера Коліна Дэйвіса.

У вересні 2008 р. Євгена Кострицького було запрошено Х. Ерлом на посаду концертмейстера Національного одеського філармонічного оркестру. Також музикант співпрацює як концертмейстер-соліст з Дніпропетровським камерним оркестром «Пори року» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Д. Логвіна.
Грає на скрипці італійського майстра Луїджі Леньяні 1750-60 рр.

І відділ:

- П.Чайковський – концерт для скрипки з оркестром D-dur

ІІ відділ :

- В.Гомоляка “Закарпатський ескіз”;

- М.Скорик “Гуцульський триптих” з музики до фільму “Тіні забутих предків”;

- Л.Колодуб “Карпатська рапсодія”

- М.Лисенко увертюра до опери “Тарас Бульба”

Квитки в касі філармонії

Вибір читачів за тиждень

Відео