«Дивосвіт» відзначає 2-річний ювілей

Дитяча школа «Дивосвіт» діє у Тернополі уже 2 роки. За одне літо у ній беруть участь понад 300 дітей. Про те, як виникла ідея створити літній табір, «Терену» розповідає ініціатор проекту, чемпіонка із пауерліфтингу, Лілія Проць.

- Ліліє, розкажіть, як виникла ідея створення такої школи?

- Ідея виникла ще років 5 тому. Коли я була маленька, я ходила у пришкільний табір. За часів незалежності такі табори зникли не тільки у містах, а й у селах. Дуже вдячна власнику розважального комплексу «Максим», що надав нам приміщення на початку для проведення занять, і годував діток.

- Але зараз ви із табором розташовуєтесь у парку Шевченка, на, так званих, «Єлісях»?

- Так, потім нас підтримала міська рада і дозволила проводити заняття тут, а один із партнерів надав нам намети, аби ми могли захиститись від сонця.

- Скільки триває табір?

- Ми проводимо заняття із 10 ранку до 17 вечора протягом 2-х тижнів. За літо проводимо 6 таких таборів.  Це триває уже два роки поспіль.

- Чи є серед вихованців діти соціально незахищених категорій?

- Так, звичайно. Близько 20 відсотків. Це і дітки бійців АТО, і діти-сироти і діти із багатодітних родин. Окрім того, що цікаво, у нас є малеча тернополян, які уже давно виїхали за кордон. Вони приїхали на відпочинок до родичів і віддали діток до нас.

5KwZ87Y9zgM
5KwZ87Y9zgM

- Чого Ви вчите дітей?

- Оскільки я спортсменка і прихильниця здорового способу життя, то ми цього навчаємо і діток. Ми розповідаємо їм про користь спорту, про принципи правильного харчування. Це все ми робимо у вигляді ігор. Окрім того, ми співпрацюємо із різними інстанціями міста: поліцією, водоканалом, міською радою, щоб малеча зрозуміла суть їхньої роботи. Також ми водимо діток до бібліотеки, вони не мають забувати про книжки і їх користь.

- Як до Вас потрапити?

- Мені можна написати у соціальній мережі Facebook. Там же можна і прочитати про саму школу.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео