Майже половина всіх суддів перестане ходити на роботу?

Після революції Гідності громадяни України з нетерпінням чекали змін. І от одним із таких кроків стало реформування судової системи.

«Проблема в тому, – пояснює народний депутат від «Народного фронту» тернополянин Роман Заставний, – що люди очікують негайних змін, а на системні реформи, все-таки, потрібен час. Деколи заради цього варто піти на необхідні, хоч і не для всіх прийнятні, умови».

Народний депутат розповідає, що 40% суддів не подали заяви на переатестацію. Все тому, що відтепер вони зобов’язані підтвердити власний майновий стан, тобто пояснити свої доходи та витрати.

За оцінками Романа Заставного, 20 % правовиків провалюють цей критерій відбору, ще стільки ж – просто втікають на лікарняні.

Ці цифри говорять самі за себе, впевнений народний обранець. Хоча сподівається, що не всі судді стали на невірну стежку, і професіонали юридичної справи вдало пройдуть переатестацію.

Представник «Народного фронту» запевняє, що судова реформа – одна з найважливіших вимог партії «Народний фронт», за роботу над якою, одразу після виборів 2014 р., взялися члени фракції спільно з Урядом Яценюка. В процесі розгляду цей закон вдало пройшов низку обговорень серед міжнародних фахівців, повідомив Роман Заставний.

Вибір читачів за тиждень

Відео