У Гусятині звітували майстри мистецтв і аматорські художні колективи району

2139

«Любіть Україну всім серцем своїм і всіми своїми ділами…» - під такою назвою 28 червня у районному будинку культури відбувся творчий звіт майстрів мистецтв  і аматорських художніх колективів району, присвячений 20-ій річниці Конституції України. На звіті були присутні  учасники  делегації міста-побратима Оборнікі-Шльонскі із Польщі.

Мистецька програма розпочалася зі звучання державного гімну України. До підніжжя пам’ятника Незалежності України покладено квіти.

У концертній програмі взяли участь кращі  художні колективи району. Для звітного концерту організатори підготували найцікавіші номери. З високої святкової сцени з любов’ю до України лунали патріотичні пісні.  У піснях та танцях учасники заходу розкрили  все багатство української пісні, її неповторну душу. В залі панувала атмосфера емоційності та  любові, не змовкали бурхливі оплески глядачів. Вони стали справжньою подякою всім артистам.

Зі сцени звучали також авторські пісні та вірші, народжені в важкий період нашої історії.

 Справжню бурю емоцій викликала сценка, яка відтворила в пам’яті присутніх дні на Київському Майдані, коли студентська молодь першими кинулися у вир боротьби за незалежність, суверенітет, за краще європейське життя.

Степан Барна, голова облдержадміністрації, виступаючи перед зібранням, зазначив, що незважаючи на те, що на сході держави війна, в області не втрачено жодного працівника культури, яких налічується близько 3500 чоловік. Губернатор подякував учасникам заходу за професіоналізм та майстерність.

Естафету проведення творчого звіту передано художнім колективам Монастириського району. Голова Гусятинської райдержадміністрації Віталій Батіг привітав гостя, голову Монастириської райдержадміністрації Василя Бойка і зазначив, що кожен наступний захід, переданий естафетою, повинен бути кращим, досконалішим, барвистішим. Очільники Гусятинщини та Монастирищини обмінялися  сувенірними подарунками.

 У фойє районного будинку культури було розгорнуто виставку образотворчого, декоративно-прикладного мистецтва, національних костюмів, вишивок. А ще майстер народних ремесел Василь Бардачевський демонстрував майстер-клас з гончарства.

Цей захід довів, що Гусятинщина справді багата талантами, які постійно розвиваються та вдосконалюються.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео