Житель Білокриниці серед білого дня застав у своєму помешканні злодіїв

184483

В порядку статті 208 КПК України кременецькі поліцейські затримали двох підозрюваних у вчиненні крадіжки. Зловмисники намагалися поцупити майно з помешкання жителя села Білокриниця, та господар застав їх на гарячому.

Як повідомив керівник поліції Кременеччини Володимир Галевич, до них із заявою звернувся 45-річний мешканець Білокриниці. Чоловік повідомив, що разом з односельцями вони  затримали двох зловмисників, котрі намагалися обікрасти його будинок. Підозрюваних селяни наздогнали у полі й там утримували до приїзду правоохоронців.

Зловмисниками виявилися двоє осіб ромської національності. Один – житель Полтавщини, інший – мешканець  Дубно Рівненської області. Чоловіки раніше вже судимі за подібні злодіяння.

До чужого помешкання залізли, коли господарів не було вдома. Один з нахаб нишпорив у хаті, а інший пильнував знадвору, аби попередити про небезпеку. Та, очевидно, проґавив момент, коли власник садиби повернувся. Останній і застав у хаті непроханого гостя й наробив крику. На шум збіглися сусіди й почали наздоганяти крадіїв.

Нині обоє підозрюваних дають свідчення правоохоронцям. Щодо них розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 185 ККУ.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео