Вбивство на Тернопільщині обростає новими подробицями

blood_on_hand

32-річну жительку села Нараїв Бережанського району знайшли зарізаною неподалік дому. Слідчі, на перший погляд, швидко впіймали головного підозрюваного у справі – 24- річного односельчанина. Він зізнався, що вбив жінку і навіть показав де і як. Та, схоже, не все так просто у цій справі.

З сестрою вбитої Ольгою Чайковською ми по спілкувались на наступний день після похорону. Жінка каже, що її Руслана стала жертвою групового нападу, а сусід, який взяв на себе вбивство, просто захищає інших учасників злочину, повідомляє beztaby.

 «Моя Руслана була жінкою міцною, від нього одного вона би точно відбилася. А її знайшли всю побиту, зґвалтовану, нігті повиламувані на зовнішній бік. Їх (нападників ,- ред.) точно було купа. Ніс перебитий, руки і ноги сині. Люди бачили, що з ним (головним підозрюваним,- ред.) було купа п’яних хлопців, навіть дівки якісь були. Але всі мовчать, бояться щось сказати. Бояться його батька, який тільки недавно з тюрми вийшов,» - розповідає Ольга Чайковська.

Після трагедії, розповіда єпані Ольга, у Нараєві люди перестали випускати дітей з подвір’я. Вона своїх чотирьох теж просить ні з ким чужим не розмовляти. Усе село нажахане, адже їхню сусідку знайшли на присадибній ділянці, навколо якої людські домівки.

26 червня близько 20 години, пригадує пані Ольга, жертва пішла на присадибну ділянку, аби перевірити чи багато колорадських жуків на картоплі. Від будинку, де вона з матір’ю, донечкою та братом мешкала, - близько 250 метрів.

«Вона знала його (головного підозрюваного,- ред.), але ніколи не спілкувалася. Моя сестра взагалі була небалакучою, тож то, що там пишуть (йдеться про публікації у тернопільських ЗМІ,- ред.), що вона його чимось спровокувала, то брехня. Кажуть, що він її одним ударом в серце забив, але звідки йому відомо куди і як бити? Мені вже сусіди казали, що його мама їздила виробляти «жовту картку», так що сидіти він не буде, а справжні убивці будуть гуляти на волі,» - переконана Ольга Чайковська.

За повідомленням правоохоронців, головний підозрюваний знаходиться зараз у Бережанському СІЗО, йому оголошено підозру у вчиненні навмисного вбивства.

Брат вбитої Олег Нагірний стверджує, що офіційна версія слідства – помилкова і його сестру не вбили насправді на тому місці, де знайшли мертвою.

 «Біля того городу є закинута будівля. З братом я туди 30 червня ходив. Там є повно недопалків, сліди пальців на стінах. Я думаю, що її вбили там, але доказів правоохоронці чомусь не збирають,» - каже Олег Нагірний.

Пан Олег впевнений, як і його сестра, що це було груповим вбивством: «П’яні нападники були чи під наркотиками, я не знаю. Але того вечора на тому подвір’ї випивала купа людей. Сам І. (головний підозрюваний,- ред.) побити її так не міг, бо був за неї значно нижчим і худішим, а в сестри був перебитий ніс, синці по руках і ногах, вивернуті нігті.»

 Головний підозрюваний у справі – умовно засуджений за торгівлю наркосировиною. Кримінальне минуле є і у його батька. Сім’я вбитої переконана, що можливих свідків трагедії залякав саме він, адже дуже дивно, що у вихідний день, коли на дворі ще світило сонце, на усіх прилеглих до присадибної ділянки Нагірних подвір’ях не було ні душі.

«Я був у відрядженні коли то сталося. Якби був у селі – то від І. (головного підозрюваного, - ред.), коли він ходив і показував слідчим як вбив мою сестру, живого місця би не лишилося. Над ним би все село самосуд зробило, якби його швиденько не відвезли в слідчий ізолятор,» - каже Олег Нагірний.

10-річна донечка вбитої залишиться наразі, за словами пана Олега, під опікою своїх дядьків.

Юлія ШВЕЦЬ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео