В Франції заборонили те, про що тернополяни тільки мріють

пакети

Міністерство екології Франції видало постанову, яка забороняє використання в універмагах та супермаркетах на території країни одноразових поліетиленових пакетів.

Міністерська постанова є реакцією на вимогу Європейської комісії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Європейська комісія поширила докладні роз’яснення щодо використання пластикових пакетів та порядок застосування цієї норми, яку було викладено у нашій постанові», - зауважила міністр екології Франції Сеголен Руаяль.

Замість одноразових пакетів покупцям запропонують багаторазові пластикові пакети товщиною більше 50 мікронів, оскільки їх можна використовувати багато разів, повідомляє hromadske.

Заборону вводитимуть в два етапи: у липні 2016 року на пакети для покупок, в січні 2017 року – пакування для фруктів, овочів, сирів.

Таким чином уряд країни заохочує використання упаковки з біопластика, який схильний до біорозкладу і не вимагає індустріальної утилізації.

Пластикові пакети розкладаються протягом 100-400 років. Тільки в Європі щороку викидають близько 8 млрд. пластикових пакетів (станом на 2010 рік).

Раніше один з найбільших виробників спортивних товарів компанія Adidas заявила, що відмовилась від використання пластикових пакетів у своїх магазинах.

Японські вчені виявили бактерію, здатну розщеплювати пластик.

А в Ісландії студент розробив пляшки з водоростей, які здатні самостійно розкладатись.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео