Тернопільський "Новус" захопили рейдери?

62913742

За крок до скандалу могла опинитися Україна. Адже декілька днів назад було здійснено рейдерське захоплення майна на суму більше мільярда гривень українсько-литовської групи компаній «Столиця» та «Новус».

Внаслідок злочинних дій, кола осіб,використовуючи документи з підробленими підписами та печатками, внесли зміни до ЄДР за участю реєстратора Баришівської селищної ради Київської області та переоформили на себе сто відсотків корпоративних прав компанії, яка має найбільші інвестиції Литовської республіки в Україні.

Лише завдяки оперативному втручанню Міністра МВС Арсена Авакова і посла Литви в Україні вдалося в даному випадку припинити злочинну схему захоплення іноземних активів в Україні, про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Михайло Апостол.

Згідно доручення Міністра, Михайло Апостол разом із інвесторами,власниками, юристами компанії терміново виїхали в Баришівку, а також залучили для допомоги голову райадміністрації та мера міста,адже був великий ризик, що  аферисти могли уже перепродати активи компанії. Про хід роботи постійно доповідали Міністру МВС Арсену Авакову. О 17-45 год. Корпоративні права були повернені справжньому власнику, а також відкрито кримінальне провадження і розпочато слідчі дії.

Вибір читачів за тиждень

Відео