Що потрібно мати із собою, вирушаючи на прощу до Зарваниці?

2

Загальнонаціональна проща до Зарваниці, яка відбудеться на Тернопільщині 16-17 липня, збере вірних української греко-католицької церкви з усіх регіонів України та з-за кордону. Що потрібно мати із собою, вирушаючи на прощу до Зарваниці? Як отримати перепустку на транспорт? Чи буде що їсти та де ночувати? 

Загальнонаціональна проща до Зарваниці відбудеться на Тернопільщині 16-17 липня. Зареєструватись на пішу ходу можна і через інтернет. Реєстрація триватиме до 14 липня, повідомляє тв4.

15 липня, о 7 ранку, вірян запрошують до тернопільської Архикатедри на Літургію. О 8.30 колона прочан вирушить. Пішу ходу супроводжуватимуть священики, поліцейські та медики. Дорогою прочани зможуть молитися, сповідатися та причащатися. Усі, хто йтиме на прощу, матимуть чотири зупинки: на парафіях сіл Мишковичі, Микулинці, Тютьків і Золотники. Усі важкі речі везтимуть транспортом, тож з собою потрібно мати рюкзак із найнеобхіднішим.

Прочанам радять взувати зручне взуття, мати головний убір, дощовик, вервицю та палицю. Першого дня парафіяни заночують у Струсові. А наступного – рано-вранці вирушать до Зарваниці. Священики запевняють, що харчуванням учасники пішої ходи будуть забезпечені та закликають брати із собою власний посуд.

– Ми, використовуючи пластиковий посуд, як у попередні роки найперше, забруднюємо середовище. Тому що той посуд потім викидаємо, засмічуємо Україну. Тому просимо взяти з собою горнятко, ложку і якусь тарілку свою. Мати бажано з собою намет. Для чого намет? Тому що ми не забезпечуємо нікого проживанням, – говорить голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отець Орест Павліський.

Тим, хто добиратиметься на прощу у Зарваницю власним транспортом, потрібно зазделегідь подбати про перепустки.

– Ми запрошуємо зголошуватись навіть до Архиєпархіального управління, бо, відповідно, для того, щоб заїхати у саму Зарваницю, будуть видаватися відповідні перепустки для транспорту. Тому якщо би хтось мав необхідність завести чи хворих людей, чи старших людей старшого віку, то я думаю, можна буде звернутися до нас, до єпархії чи до молодіжної комісії чи до секретаріату митрополита і ми будемо мати можливість дати декілька перепусток для тих, хто їх потребує, – каже отець Орест.

На прощі у самій Зарваниці прочан очікує розлога програма. На захід приїде багато духовенства та паломників, в тому числі і з-за кордону. Традиційно відбудеться зустріч патріарха з молоддю та нічна духовно-мистецька програма.

Вибір читачів за тиждень

Відео