На Тернопільщині планують покращувати туристичну інфраструктуру

zf051-191

Тернопільщина може заробляти на туристичному потенціалі, проте цьому наразі перешкоджає недостатня кількість об’єктів інфраструктури. Про це заявив начальник відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Назар Яворський під час розширеної наради з питань розвитку туристичної галузі краю.

«Розвиток туризму Тернопілля — це надважливий напрямок розвитку економіки області. Ми аналізуємо наявні проблеми, щоб у подальшому створити комплексний та якісний туристичний продукт. Серед пріоритетних завдань — створення туристичних об’єктів та покращення туристичної інфраструктури загалом. А також налагодження плідної співпраці між представниками влади, бізнесу, громади та науки», — зазначив Назар Яворський.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=PNIBsCRXpR8[/embed]

До слова, на розгляді сесії обласної ради перебуває стратегія розвитку туризму на 2016-2020 роки. Основні пріоритети стратегії — це розвиток туристичної інфраструктури, покращення якості обслуговування, розповсюдження якісної реклами та вичерпної інформації про туристичні послуги, вдосконалення наявного туристичного потенціалу в цілому.

Окрім цього, декілька громад краю зараз працюють над стратегічними планами розвитку туризму  на своїх територіях.

«У нас абсолютно достатньо промоції та разом з тим, якщо з’являтимуться нові туристично-привабливі об’єкти, стоянки для автотуристів, автокемпінги, велосипедні сервісні пункти, туристичні наметові містечка та хостели, потік туристів відчутно зросте», — підсумував Назар Яворський. 

Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео