У 2016-2017 навчальному році всі підручники для тернопільських школярів будуть безкоштовними

підручники

Тернопільські школярі вже з наступного навчального року року зможуть користуватися безкоштовними підручниками. До того ж, місцеві першачки знову отримають оновлену навчальну програму, адже цьогоріч вкотре змінили зміст і стандарти освіти.

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич,  це відбудеться за рахунок пропорційного фінансування із державного та місцевого бюджетів.

«Так, підручники будуть безкоштовними. Ви знаєте, що під час фінансово-економічної кризи, яка відбулася після Революції Гідності у нас був один рік, коли було фінансування підручників 50:50. Зараз ми цю другу половину дофінансовуємо через місцеві бюджети. І цього навчального року діти знову отримають безкоштовні підручники», — сказала Гриневич.

Також вона повідомила, що підручники будуть змінюватися, оскільки змінюються зміст і стандарти освіти й вже з 1 вересня діти в початковій школі навчатимуться за оновленими  програмами.

Гриневич пояснила, що оновлення полягатиме у  розвантаженні школярів  від зайвого, непотрібного теоретичного змісту, який «переобтяжує дитину і не відповідає її віковим особливостям».

Вибір читачів за тиждень

Відео