Завдяки компанії "Агропродсервіс " село на Тернопільщині прикрасила капличка Матері Божої

2

7 липня, на свято Івана Хрестителя, в селі Волосівка, що на Зборівщині, пройшла урочиста подія,в честь відкриття величної каплиці Матері Божої.

На подію прибули сотні жителів навколишніх сіл, почесні гості з Тернополя та зборова у барвистих вишиванках. Причина урочин - воістину величава подія – місцева громада, яка налічує сотню осель, за власні кошти та щедрі благодійні внески представників агробізнесу спорудила капличку Матері Божої, котра відтепер своїм благодатним омофором покриватиме усіх волосівчан і захищатиме їх від усяких негараздів. А перед входом до каплиці місцеві майстри вимостили ще й гарну купіль у формі хреста, пише agroprodservice.

6
6

На чисту, світлу та неперевершену подію до сільчан прибув архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Із зворушливими віршами, його привітали сільські школярі. У супроводі майже двох десятків священиків та скмінаристів, владика відправив молебень та окропив цілющою джерелицею новоспоруджені каплицю, купіль та всіх вірних.

7
7

Після того відбувся незабутній обряд прийняття місцевих хлопчиків і дівчаток у члени Марійської дружини, аби, як згодом говорили вони самі, «Мати Божа була для них заступницею у різних випадках життя».

У своїй короткій повчальній проповіді владика Василій закликав усіх вірних прибути на Всеукраїнську липневу прощу до Зарваниці, ревно молитися за мир і спокій в Україні і щиро подякував доброчинцям, які в різний спосіб долучилися до спорудження волосівської духовної святині. Водночас Тернопільсько-Зборівський архієпископ і митрополит вручив подячні грамоти генеральному директору компанії «Агропродсервіс» Івану Чайківському та директору підприємства «Агропродсервіс – Ярчівці» Василю Гамрачу. Звертаючись до Івана Адамовича, владика висловив сердечну подяку за його щедрий внесок у спорудження волосівської каплиці, вагому допомогу Марійському духовному центру «Зарваниця» і нашій прабатьківській Церкві загалом. А принагідно тепло віншував керівника «Агропродсервісу» з нагоди Дня ангела і побажав міцного здоров’я та плідної праці на хлібній ниві задля миру, блага і достатку всієї України.

1
1

3
3

4
4

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео