Віра Олександрович

Підприємець із Тернопільщини заборгував 2 мільйона податків

мільйони

Підприємець з Тернопілля відобразив у бухгалтерському обліку і податковій звітності недостовірні первинні документи про придбання товарів і послуг.

У такий спосіб він намагався занизити об’єкти оподаткування із податку на доходи фізичних осіб і податку на додану вартість. Внаслідок чого до бюджету не надійшло майже 2 млн грн податків, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

  • У слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС в області уже завершили розслідування кримінального провадження щодо фізичної особи-підприємця, - кажуть фахівці. – Його звинувачували в умисному ухиленні від сплати податків, використанні завідомо неправдивих документів, а також - у невиконанні судового рішення.

Крім того, у ході слідства підприємець кілька разів відмовлявся виконувати рішення суду, що стосувалося досудового розслідування кримінального провадження.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Загалом із початку року слідчі податкової міліції ДФС спрямували до суду 10 кримінальних проваджень, у яких під час досудового слідства відшкодували 1,3 млн. грн. і наклали арешт на майно на суму 20 млн. грн.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео