Студентка ТДМУ вдруге стала стипендіаткою Фонду Віктора Пінчука

1

Студентка Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського Богдана Перевізник разом зі своїми колегами по парті проходить стажування у Вроцлавському медичному університеті, який багато років поспіль є партнером нашого вишу. Нещодавно дівчина ще й отримала повідомлення про те, що цього року їй знову вдалося увійти до сотні кращих студентів, які упродовж року отримуватимуть стипендію від «Фонду Віктора Пінчука». Богдана покращила свій результат порівняно з попереднім роком і піднялася на дві сходинки вище – вона посіла 34 місце.

Зазначимо, що стипендіати програми відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі запрошуються всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів четвертого рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності. Для участі у конкурсі щороку подається понад тисячу молодих людей зі всієї України.

Згідно з рішенням Правління Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» переможцями є ті конкурсанти, підсумкова оцінка яких дорівнює або вища за 71,56 балів у загальному рейтингу конкурсантів. Таким чином, конкурсанти, які зайняли у загальному рейтингу позицію з 1 по 100 вважаються стипендіатами вищезгаданої програми. Загалом цей проект – це перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Її головна мета сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни.

«На розгляд комісії я подала свою наукову роботу на тему «Ефективність використання глюкокортикостероїдів в комплексній терапії важкого сепсису і гострого респіраторного дистрессиндрому на фоні важкої черепно-мозкової травми». Ця робота була виконана мною під керівництвом завідувача кафедри анестезіології та реаніматології, професора Олександра Олійника. Окрім наукового дослідження, потрібно було надати два рекомендаційні листи. Один з них від наукового керівника, інший – від особи, яка може підтвердити наукову діяльність конкурсанта. Також потрібно було надіслати підбірку наукових праць, грамоти, подяки, дані про громадську діяльність і т.д. Не було жодних обмежень щодо кількості учасників від одного вишу, тому раджу своїм колегам не втрачати шансів і постійно брати участь у різних програмах. Також не обмежують і кількість разів подання на конкурс з боку однієї і тієї ж людини», – розповіла Богдана Перевізник.

Ще декілька студентів з тернопільських вишів пробували свої сили у цьому конкурсі, але стипендіатом стала лише Богдана Перевізник.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського

Вибір читачів за тиждень

Відео