Тернопільський центр зайнятості допоможе опанувати майже 150 професій

ЦПТО

Професійна підготовка, перепідготовка або підвищення кваліфікації безробітних організовується службою зайнятості з урахуванням вимог ринку праці, перспектив розвитку регіону та конкретних замовлень роботодавців з використанням різних форм і видів навчання. Підготовка здійснюється на базі професійно-технічних, вищих навчальних закладів області та інших регіонів, безпосередньо на підприємствах, в установах і організаціях, а також у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На сьогодні в системі державної служби зайнятості діють 11 центрів професійно-технічної освіти: Івано-Франківський, Львівський, Луганський, Дніпропетровський, Донецький, Одеський, Харківський, Сумський, Полтавський, Херсонський, Рівненський.

«Це спеціалізовані навчальні заклади сучасного європейського рівня для навчання дорослого населення. Вони створені для вирішення питань оперативного задоволення потреб роботодавців у кваліфікованих працівниках за професіями, що є актуальними на ринку праці та дають можливість займатися індивідуальною трудовою і підприємницькою діяльністю», - зазначила заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості Олександра Островська.

Центри ПТО здійснюють курсове та індивідуальне навчання. Залежно від складності професії тривалість підготовки складає від 1 до 9 місяців. Форма навчання – денна.

До послуг слухачів сучасна матеріально-технічна база, яка забезпечує отримання безробітними знань та формування навичок, що відповідають вимогам роботодавців. У навчальних кабінетах, лабораторіях та майстернях центрів - новітня техніка, необхідне обладнання, інструменти та матеріали. На час навчання слухачі курсів забезпечуються комфортними умовами проживання. Після завершення профпідготовки - отримують документи встановлених зразків.

Базою згаданих навчальних закладів можуть скористатися і роботодавці для професійного навчання чи підвищення кваліфікації своїх працівників, і незайняте населення.

Отож, якщо ви бажаєте здобути професію чи підвищити кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості, звертайтеся до місцевих центрів зайнятості.

«До речі, на Тернопільщині зараз користуються попитом у роботодавців робітничі професії (продавець продовольчих та непродовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, тракторист, кухар, слюсар-ремонтник), а також ті, які дають шанс згодом відкрити власну справу (кравець, пекар, перукар та ін.). Цьогоріч 268 тернополян уже скористалися можливістю здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію у згаданих центрах та успішно працевлаштовані», - додає Олександра Островська. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео