У Тернопільської Національної поліції зникла кримінальна справа?

кремен

З Тернопільського ГУ Національної поліції зникла кримінальна справа. Про це йдеться в заяві профспілки “Трудова солідарність”, активісти якої і були ініціаторами відкриття кримінального провадження.

 “Кримінальне провадження у справі «мертвих душ» у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім. Шевченка було відкрито багато місяців тому. Спочатку ним займалася Кременецька поліція, однак справа фактично не зрушила з місця. Після численних звернень представників профспілкового руху «Трудова Солідарність» до вищих інстанцій, справу було передано до обласної поліції. Керівник поліції Тернопільщини поспілкувався з профспілковцями та пообіцяв взяти хід розслідування цього кримінального провадження під свій особистий контроль, повідомляє tenews.

 Попри всі обіцянки, до цього часу жодних результатів немає – незважаючи на те, що факти корупції очевидні та всі докази злочинної діяльності керівництва ВНЗ лежать на поверхні. Представники силових структур під різними приводами затягують справу, своєю бездіяльністю покриваючи високопоставлених корупціонерів”, – стверджують профспілковці.

 Вони зазначають, що в цей же час в закладі ведеться “кампанія переслідування, утисків і залякування” проти викладачки, котра підняла питання наявності “мертвих душ”.

“Після довгих відмовок з боку «представників закону», цими днями врешті відбулася зустріч голови профспілки «Трудова Солідарність» у Кременецькій академії Лідії Макаренко зі слідчим Филимою Б.П. для ознайомлення із кримінальним провадженням. Однак з’ясувалося, що справа зникла, зі слів слідчого, її витребувала прокуратура, яка саме – невідомо. Більше того, слідчий вів себе по-хамськи та чітко дав зрозуміти, що без вказівки «згори» справою ніхто займатися не буде”, – пишуть представники профспілки.

 Нагадаємо, раніше активісти повідомляли, що в Кременецькій академії в якості студентів числяться “мертві душі” – вони здають кілька сесій підряд, перебуваючи закордоном, але числяться на денній бюджетній формі навчання.

Вибір читачів за тиждень

Відео