Учасники АТО стукають в усі двері, але ректор ТНЕУ не чує (фото)

IMG_6513

Сьогодні відбувся черговий візит активу  ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» до Андрія Крисоватого, ректора ТНЕУ.

Як «Терен» повідомляв раніше, боротьба, що триває за право володіння землею від самого початку була мирною і цивілізованою, проте як Андрій Крисоватий, так і трудовий колектив університету довго йшли до спільного рішення – передати ці землі у комунальну власність, а згодом і учасникам АТО.

Попередній візит активістів мав на меті відстояти свої права і цілеспрямовано домогтись права на землю. тоді ректор ТНЕУ нарешті пішов назустріч представникам ГО та на конференції трудового колективу погодив рішення про припинення права користування землею. Проте, з цього дня пройшло вже три тижні, і ні прогресу, ні наслідків. Землю у комунальну власність ще не передали.

IMG_6512
IMG_6512

Хоч і справа щодо виділення 84 га землі для учасників АТО дала зрушення, та просуватись далі у такому становищі, як зараз, важко.

- Ми чекали на якісь конкретні дії, але ні з сторони ТНЕУ, ні зі сторони міської ради ми не побачили жодного кроку. У нас увірвався терпець і ми написали звернення до ректора ТНЕУ, що 11 липня о 10 ранку будемо в приймальній, і «хочете приймайте, хочете – ні», - каже Ружена Волянська.

Сьогодні у стінах ТНЕУ відбулось засідання робочої групи, на яку активісти запросили представника земельного відділу міськради - Віктора Кібляра та представника «Галицьких земель».

IMG_6515
IMG_6515

Аж тепер активісти дізнались, що земля, яку повинні передати учасникам АТО, невдовзі принесе врожай, тому передачу відтерміновують:

- Є ще такий нюанс - зараз цю землю орендують під жнива, - повідомляє Ружена. - Ректор неофіційно попросив, що зараз жнива і щоб ми були людьми...а передача відбулась з 1 січня.

- Я готовий дотриматись своїх слів, з 1 січня 2017 року…, - у телефонному режимі Андрій Крисоватий підтвердив своє рішення щодо наділу земельної ділянки, одразу по закінченню засідання робочої групи.

Наступне засідання відбудеться цієї середи, 13 липня. І активісти організації вірять в те, що довідку про все господарське володіння ТНЕУ таки зроблять, а вже тоді землепідрядник розпочне виготовлення потрібної документації.

27 липня ГО “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини” матимуть зустріч з представником міськради та землепідрядником, на якій відбудеться нотаріальна передача земельної ділянки площею 84 га учасникам АТО.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео