Колишній міліціонер викрав документи, щоб підставити свого начальника

116986-1

Аби поновитися на посаді, деякі правоохоронці починають викрадати документи та підставляти своє, тепер уже колишнє, керівництво.

Епопея розпочалася у 2015 році, коли керівник одного з райвідділів управління Національної поліції в Тернопільській області звільнив за хабарництво, «кришування» кар'єрів та співпрацю у розкраданні лісів двох своїх підлеглих.

Один з них мав необмежений доступ до роботи режимного секретного відділу. Щоб залишити для себе хоча б якийсь козир, той викрав документи одного з проваджень та наробив з них копій.

Після того, як звільненим поліцейським суди відмовили у поновлені на посадах, ображені правоохоронці вирішили помститись своєму керівнику.

16 січня 2016 року в Генеральну прокуратуру України надійшли копії перших чотирьох сторінок однієї оперативно-розшукової справи. Разом з ними - звинувачення у тому, що начальник 26 вересня 2014 року втратив ці документи з власної необережності. Листу одразу дали хід, передавши матеріали до СБУ та без будь-яких пояснень відкрили кримінальне провадження за статтею 329 частиною 1 ККУ (втрата документів, що містять державну таємницю).

Людині, яку звинувачували в цьому злочині, не дозволили дати будь-які пояснення, не слухали аргументів і не приймали доказів, які могли б довести його правоту.

Натомість, почалася службова перевірка, у ході якої і стало відомо про тих, хто штучно спровокував порушення. На документах виявили дописи, зроблені звільненим правоохоронцем-месником. Окрім цього, стало відомо, що на момент направлення документів у Генпрокуратуру справа вже не носила гриф таємності, оскільки майже рік, як була закрита. Проте, ні прокуратура, ні СБУ цього факту не взяли до уваги.

Вчора поліцейський, якого намагалися оббрехати звільнені працівники, пройшов переатестацію. Його результат – майже бездоганний. Під час співбесіди члени комісії одноголосно оцінили високу якість його роботи та підхід до виконання службових обов'язків. В підсумку комісія визнала, що поліцейський володіє належним рівнем теоретичних та практичних знань, є професіоналом своєї справи, а також добре орієнтується у ситуації в очолюваному ним відділі.

Вибір читачів за тиждень

Відео