Місто на Тернопільщині матиме новий герб (фото)

Ланівецькі новини 1

Нещодавно в Ланівцях завершився конкурс зі створення нового герба міста, оскільки старий, прийнятий свого часу на сесії міської ради, хоч і вживався на місцевому рівні, проте не відповідав канонам геральдики, а тому досі так і не був визнаний Українським геральдичним товариством.

Ланівецькі новини 3
Ланівецькі новини 3

Ланівецькі новини 4
Ланівецькі новини 4

В запропонованих авторами варіантах присутні декілька елементів : хрест, що фігурував  на земельному гербі давньої Волині, двозубець - символ колишніх власників міста Яловицьких, котрі в добу середньовіччя спорудили в Ланівцях замок і понад 400 років володіли населеним пунктом та  обриси недавно зруйнованої брами православної Свято-Покровської церкви, яка цьогоріч відзначатиме своє 200 – річчя. З усіх, надісланих у Лановецьку міську раду ескізів, комісія з питань збереження  історико-культурної спадщини відібрала два, на основі яких геральдики і повинні створити герб, що відповідатиме існуючим вимогам.

Ланівецькі новини 2
Ланівецькі новини 2

   Аби уникнути хибної думки в прийнятті рішення, ланівчани цього разу проконсультувались із завідуючим відділу давньої історії Тернопільського обласного краєзнавчого музею і дійсним членом Українського геральдичного Товариства Олегом Гаврилюком. Що ж, герб, думається, вийде гарним, і мешканцям Лановець припаде до душі. Їм залишається тільки мріяти, щоб і жилось під ним гарно. Бо місто зі славним минулим повинно мати гідне своїх предків сьогодення і не менш славне майбутнє.  Але це вже залежить не від членів вищезгаданої комісії та геральдиків, а значною мірою - від місцевої влади.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео