Тернопільські депутати також хочуть приєднувати села до міста

Torojnuk_7_15

Останнім часом з’явилося багато інформації про проведення переговорів з боку керівництва міста Тернополя та громад довколишніх сіл щодо приєднання цих сіл до обласного центру. Все це робиться в рамках децентралізації, темпи якої на Тернопільщині – одні з кращих в нашій державі.

Однак, дії керівництва міста виявилися ... самовільними.

Депутати вважають, що саме вони мають давати доручення на сесії, чи підтверджувати відповідні повноваження.

Про це на сесії міської ради, що проходила сьогодні, повідомив депутат Роман Торожнюк.

«Останні кілька днів з засобів масової інформації та сайту міської ради я дізнаюсь про те, що міський голова та представники виконавчого апарату міськради проводять зустрічі та перемовини з керівництвом навколишніх сіл на тему об’єднання громад, - сказав у своєму виступі депутат. - Не хочу ображати чиновників, але висловлю думку, що така поведінка (перемовини від імені міської ради без відома депутатів) – це демонстративна неповага до депутатського корпусу!»

За наполяганням народного обранця, його колеги проголосували за відповідне доручення:

«Доручити представникам виконавчих органів міської ради (включно з заступниками міського голови) завчасно інформувати депутатів про час, місце та порядок денний зустрічей з представниками місцевого самоврядування сіл та селищ, котрі потенційно можуть об’єднатись з Тернополем».

Вибір читачів за тиждень

Відео