Тернопільські правоохоронці та їх сім’ї – найбідніші в Україні (інфографіка)

maps_ua-854x1024.width-800

Останнім часом широкої популярності набули критичні публікації у низці місцевих ЗМІ про нібито величезні статки, нажиті корупційним шляхом представниками правоохоронних відомств.

Однак як показують дослідження, багатство суддів, прокурорів, поліцейських та членів їх сімей – виключно тернопільський міф (аналізувалися декларації за 2014 рік).

VoxUkraine і проект “Декларації” проаналізували більше 10 000 документів і уклали це в розрізі областей.

Як видно з інфографіки, прокурори Тернопільської та Київської областей заробляють найменше – до 100 тис. грн. в рік (тут та далі в тексті – згідно з поданими деклараціями – прим. ред.). Найбіднішими є також і сім’ї тернопільських законників, річний дохід яких не перевищує 40 тис. грн.

Працівники поліції також виявилися найбіднішими. Разом зі своїми колегами ще з декількох областей, вони заробляють не більше 80 тис. грн. в рік. А от їхні сім’ї узагалі бідують. Дохід членів сімей тернопільських правоохоронців не перевищує 1 тис. грн. в рік, що є абсолютним мінімальним рекордом цього дослідження.

Натомість, тернопільські судді та члени їхніх сімей мають доволі пристойні заробітки у порівнянні з їхніми колегами з інших областей.

Середньостатистичний служитель Феміди на Тернопіллі задекларував річний дохід в розмірі від 240 до 250 тис. грн. А члени суддівських сімей – від 70 до 80 тис. грн.

Список укладався за даними з 24 областей та м. Київ. Автономна республіка Крим не включена в список через недостатню кількість наданих декларацій (2 шт.). Сукупні статки вираховувалися за формулою: (вклади + доходи) – зобов’язання.

Враховуючи ще й останні введення штрафних санкцій за різні види порушень у Патрульній поліції Тернополя, залишається тільки пошкодувати молодих копів: жодними незліченними багатствами у них і «не пахне».

Вибір читачів за тиждень

Відео