Віра Олександрович

Священик просить прочан до Зарваниці одягнути вишиванки (фото)

Зарваниця

Святе місце треба поважати, а тому архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви (УГКЦ) кир Василій Семенюк просить усіх, хто братиме участь у прощі до Зарваниці одягнутися пристойно.

Семенюк
Семенюк

  • Як приїдете до Почаєва, то без хустки вас не пустять. Спідницю дають. У нас такого нема, - каже отець. – Але одежа має бути пристойна, адже це – святе місце! Його треба поважати. Проте часом навіть на сцену виходять у шортах і надто відкритих сукнях. Так не можна…

Відтак архиєпископ висловив побажання до прочан – аби вони всі одягнули вишиванки. Мовляв, це було б дуже гарно і патріотично. Тим паче, на спільній молитві цього разу чекають близько 200 тисяч вірян із різних куточків України і з-за кордону.

Семенюк2
Семенюк2

  • Ми сподіваємося, що вдасться організувати пряму трансляцію прощі, тоді цю подію зможуть побачити в усьому світі, - додає кир Василій Семенюк.Якщо нам не завадять технічні проблеми, то ми створимо дуже гарну картину.

Нагадаємо, цьогорічна проща до Зарваниці відбудеться у вихідні, 16-17 липня. Її приурочать Року Божого Милосердя і молитві за мир в Україні (докладно про це «Терен» писав ТУТприм.). Найбільше піша хода, як і зазвичай, розпочнеться від Архикатедрального Собору Тернополя у п’ятницю, 15 липня, після Літургії. Супроводжувати піших вірян будуть священики, поліцейські і медики.

Програма прощі – дуже насичена (див. ТУТ). Вона включає і традиційну ходу зі свічками (див. фото внизу) та молитву за Героїв «Небесної сотні» і загиблих вояків АТО.

свічки
свічки

Фото автора та з відкритих джерел

   

Вибір читачів за тиждень

Відео