Орест Сарматський

Агро-новини 16 липня

липоле10

Новини аграрного сектору

В Україні продаватимуть органічне насіння сої

Науково-дослідний інститут сої (НДІ сої), який входить у бізнес-групу «Арніка», планує з наступного року почати продавати аграріям органічне насіння сої, заявив головний виконавчий директор «Арніки» Олег Максак в інтерв'ю Latifundist.com.

16071
16071

«Зараз ніхто в Україні не пропонує органічне насіння. Тому з наступного року перед Інститутом сої стоїть завдання запропонувати ринку органічне насіння сої. Таке насіння набагато стійкіше до негативних факторів на зразок перепадів температур. На наших складах органічне насіння не втратило своєї життєздатності, хоча особливих умов зберігання ми не робили», — зазначив Олег Максак.

Чиновників спіймали на хабарі за землю у $1 тис.

Прокуратурою Чернігівської області викрито міського голову та депутата районної ради під час отримання хабара у розмірі $1 тис. за сприяння у виділенні земельної ділянки, пише прес-служба прокуратури Чернігівської області.

16072
16072

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням).

«Наразі вирішується питання про затримання та повідомлення корупціонерам про підозру. Досудове розслідування триває, встановлюються обставини вчиненого кримінального правопорушення», — сказано у повідомленні.

Фермери змушені здавати новий урожай зернових на 7% дешевше

Ціна на зернові з нового врожаю знизилась на 6-7% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зернотрейдери користуються безвихіддю дрібних і середніх виробників. У них немає власних зерносховищ і вони вимушені продавати продукцію за безцінь, заявив в ефірі «Обоз.TV» заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук, пише прес-служба АПУ.

16073
16073

«Виробники, які працюють у полі, отримують буквально мінімум. Якби була розвинена інфраструктура на місцях, зерно можна було б притримати і потім отримати значно вищий прибуток. Більшість елеваторів належать зернотрейдерам. І вони диктують умови»,сказав він.

За його словами, вони знають, що виробники вимушені продавати продукцію зараз. Бо їм потрібно віддавати позики взяті під посівну. Будувати власних зерносховищ дрібні і середні виробники самостійно не у змозі.

«Кредити в українських банках можна отримати під 30-35% річних. Тоді як зернотрейдери мають компанії за кордоном і беруть позики під 2-3%. У таких умовах малий і середній бізнес неконкурентоспроможний», — зазначає Денис Марчук.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео