Орест Сарматський

Агро-новини 18 липня

липоле12

Новини аграрного сектору

Ціни на зернові падають — експерт

Учасники ринку розходяться у прогнозах на ціни зернової культури у 2016/17 МР, повідомив у своєму блозі Аgropolit.com директор Аграрної біржі України Олександр Марюхніч.

1
1

З одного боку, за його словами, на ринку є запаси зернових, які поповнюються новим врожаєм, а у низці регіонів очікується високий урожай — ціни на внутрішньому ринку зернових знижуються. Але через зростання цін на паливо така тенденція може змінитись на протилежну. Оскільки обмеження на транспортування вантажів до 40 т негативно позначається на вартості сільгосппродукції, всі витрати будуть компенсуватися за рахунок ціни на зернові культури.

«Падіння цін на зернові на початку нового сезону є досить традиційним. У зв’язку з інформацією про прогнозні рекорди врожаю зернових у США і високий врожай у Чорноморському регіоні, вже на початок липня цього року ціни знижуються», — зазначив він.

У Росії зафіксували черговий випадок чуми свиней

У Саратівській області (Росія) 12 липня виявлено ще одне вогнище африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє Саратівське управління ветеринарії.

Загибель зареєстрована у Романівському районі.

18072
18072

«Отримано попередній результат лабораторних досліджень. У пробах, відібраних від тварин, що загинули в особистому підсобному господарстві, виявлений вірус АЧС. Для підтвердження діагнозу біоматеріал направлений у лабораторію Россільгоспакадемії у м. Покров Володимирської області», — сказано у повідомленні.

Також додається, що нині всі випадки загибелі свиней перевіряються на чуму також в акредитованій лабораторії Балаковської районної ветслужби.

Кооперація урегулює ціни на молоко — думка

Одним із шляхів вирішення урегулювання ціни на молоко у Сумській області є надання державної підтримки та пільгового кредитування для подальшого розвитку кооперації на селі, зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

18073
18073

Також, за його словами, це створення комунальних підприємств із заготівлі та переробки молока; сприяння молокопереробними підприємствами у роботі молокозаготівельних пунктів на території області.

Наразі молокопереробні підприємства області закуповують молоко від господарств населення за цінами, що встановлені на рівні від 2,50 грн/кг до – 3 грн/кг.

Вибір читачів за тиждень

Відео