Голови громад Тернопільщини та експерти обговорили перспективи спільного розвитку

nar1

18 липня відбулась нарада за участю голів об’єднаних територіальних громад, представників Тернопільської ОДА, експертів Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» та регіонального відділення Асоціації міст України, керівництва Держархбудінспекції, Казначейства та Служби автомобільних доріг. Головною темою обговорення було ефективне освоєння субвенцій (грошової допомоги з державного бюджету) об’єднаними громадами.

Голови громад дізнались про механізм отримання допомоги, починаючи із погодження Мінрегіонбуду до освоєння коштів місцевими громадами. Зустріч не пройшла даремно, оскільки вони змогли одразу поставити запитання експертам та знайти рішення для проблемних питань. Також учасники наради акцентували увагу на якості проектів, оскільки досить часто проекти повертають на доопрацювання.

nar2
nar2

nar3
nar3

Перспективи існуючих та потенційних об’єднаних територіальних громад виглядають досить оптимістично: збільшилась база надходжень до місцевих бюджетів, держава надає чималі субвенції, організації технічної допомоги готові виділяти великі кошти на розвиток громад, а експерти та консультанти допомагають зробити все правильно та ефективно. Тому, гроші та інші ресурси доступні, варто лише навчитись їх залучати та ефективно використовувати для розвитку громад.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео