Під час Прощі за безпекою прочан стежили більше двохсот правоохоронців (фото)

1

Оперативний штаб, камери спостереження в режимі онлайн, радіозв'язок, бригади швидкої допомоги територіального медичного об’єднання МВС в Тернопільській області, а також польова кухня - усе це організували правоохоронці краю задля безпечного перебування прочан під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Руслан Балик каже, що правоохоронці до прийому гостей готові. Допомагають правоохоронцям представники громадських організацій та козацтва.

2
2

- Вся територія розбита на сектори, де чергують поліцейські та бійці роти спецпризначення «Тернопіль». Забезпечують наші правоохоронці також і порядок на автошляхах. Стежать за територією і представники служби надзвичайних ситуацій. Вся інформація акумулюється в нашому оперативному штабі. Звідти ми відстежуємо і загальну ситуацію - камери відеоспостереження розміщенні по всьому Марійському центрі, а одна знаходиться у найвищій точці - на дзвіниці.

3
3

Спокій та добробут прочан - одне з основних завдань не лише для правоохоронців, але й для керівництва краю. Голова облдержадміністрації Степан Барна каже, що вони зробили усе від них залежне, аби люди почувалися комфортно та в безпеці.

- Зарваниця — це не лише духовний центр, а й центр єднання українства не залежно від політичних переконань, об’єднань чи рухів. Тому дуже важливо, аби цьогорічна проща відбувалася під егідою молитви за мир, єдність, українську армію, за нашу спільну перемогу над ворогом, — підкреслив Степан Барна. - Зараз головне наше завдання — забезпечити охорону порядку, безпеку прочан, харчування, а також вирішити питання з облаштуванням побуту прочан. Для нас прочани - це найважливіші гості, які повинні залишити після закінчення заходу лише позитивні спогади про Тернопілля.

4
4

6
6

Впродовж двох днів правоохоронці несли чергування на двадцять одному посту та стежили за громадським порядком на шістнадцяти маршрутах на території Марійського духовного центру та села Зарваниця.

5
5

Під час проведення прощі до працівників поліції зверталися громадяни з проханням допомогти знайти 9 дітей. Провели профілактичні бесіди правоохоронці і з особами ромської національності, які займалися під час прощі жебрацтвом. За словами Руслана Балика, захід відбувся без суттєвих правопорушень.

7
7

За шістнадцяте та сімнадцяте липня відвідали цьогорічну прощу на Теребовлянщині в Марійському центрі кілька десятків тисяч прочан з усіх куточків України, а також з Італії, Іспанії, Португалії, Франції.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео