Віра Олександрович

Тернопільська митниця співпрацює із колегами за кордоном

karta_mitnits_

Вісім запитів щодо перевірки законності ведення зовнішньоекономічних операцій, які здійснювали суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), направили до митних органів іноземних держав із Тернопільської митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

І це – лише статистика січня-червня 2016 року, уточнили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

  • Водночас ми отримали 16 відповідей на запити, спрямовані у попередні періоди, - кажуть на митниці. - За результатами їх опрацювання, склали 53 протоколи про порушення митних правил на суму 18 млн 184,6 тис. грн.

Суть правопорушень, стверджують фахівці, – переміщення через митний кордон України товару із приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу ДФС, як підстави для переміщення товару, документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості товару, а також вчинення дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру митних платежів.

  • У червні за матеріалами, отриманими від митних органів іноземних держав, склали чотири протоколи про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на суму 443,8 тис. грн, - додають на митниці.

До слова, із метою перевірки на автентичність документів, поданих до митного контролю і митного оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав направили один запит.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео