Тернополянин показав свій винахід

сани

Як доносить цей галицький тижневик, не дивлячись на те, що наш регіон не є надто технічно розвинутий і бурхлива хвиля технічних новацій з заходу ще не досягнула наших берегів, ми все ж таки можемо гордитись, що нам не бракує освічених і технічно просунутих людей, які можуть прославити наш край.

"Одним з таких непохитних працівників на технічному полі є пан Броніслав Гловінський, керівник фабрики сільськогосподарських машин в Тернополі.

 Будучи молодим він відвідав Америку, Індію та європейські країни і мав можливість переконатись як високо стоять ці країни з огляду на технічний розвиток. Повернувшись на рідну землю, він зайнявся реалізацією своїх технічних проектів. Одним з таких проектів є моторні санки, над ідеєю яких вже декілька років працює багато інженерів і техніків. Випробування створеної паном Гловінським моделі доводить, що моторні сани цілком можуть замінити узимку автомобіль. Потужність двигуна 2,5 кінські сили, швидкість до 30 км/год.

 Зубчасті колеса ,що є позаду,можна регулювати в залежності від товщини снігу. Санки впевнено долають підйоми.

 Маємо надію, що найближчим часом винахідник збудує повноцінну модель і, якщо не цієї зими, то наступної, розв'яже питання використання моторних санок",- пише галицький тижневик.

галицький тидневик
галицький тидневик

Та до цього часу, винахідник так і не дожив. Моторні сани,які він зробив, все ж існували, але не були розповсюдженими між людьми. Звичайно, що це хороша ідея, як для суспільства, так і для екології, але вона так і не дочекалася до наших днів. На жаль, зими зараз такі, що діти не катаються на звичайних санках, адже снігу практично немає, оскільки відбулася сублімація клімату.

Та все одно ми горді, що у нашому місті, у нашій області, були такі видатні люди, про яких завжди пам'ятатимуть, які зробили свій внесок в історію нашого краю.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео