На Тернопільщині навчали дітей правильно обирати майбутню професію

P1010018

Фахівці Лановецького районного центру зайнятості провели у дитячому оздоровчому таборі «Лісова казка» профорієнтаційний інтерактивний захід «Місто професій». До його проведення долучилися працівники районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, відділу освіти райдержадміністрації, районного відділення Пенсійного фонду.

Для різних вікових категорій відбувалися ігри, тестування, тренінги, де поєднувались розважальні та інтелектуальні завдання. Так, наймолодші відвідувачі розгадували загадки, розв’язували кросворди, розфарбовували розмальовки, малювали представників того чи іншого фаху, грали у профорієнтаційні ігри.

P1010017
P1010017

Інтерактивні заняття проводились для дітей від 10 до 14 років. Вони виконували вправи, спрямовані на самопізнання та визначення майбутньої професійної ролі, створили колаж на професійну тематику, розгадували ребуси, головоломки, долучилися до ігор з м'ячем.

Старшокласники ж за допомогою різних тестів визначали свої професійні схильності. Загалом у профорієнтаційному заході взяли участь майже 100 школярів. Вони мали змогу не лише «приміряти» на себе ту чи іншу професію, а й усвідомити правильність вибору майбутнього фаху.

P1010014
P1010014

Вибір читачів за тиждень

Відео