4 квартири «обчистили» в Тернополі за минулу добу

893c431c89b06e2ad4302c2912e8d698_XL

Літо – пора не лише відпусток, а й «жнив» для домушників. Щодня поліцейські області реєструють по декілька фактів крадіжок, вчинених з приватних помешкань. Приміром, лише за минулу добу задокументовано чотири незаконних заволодіння чужим майном. Збитки потерпілі оцінюють у десятки а то й сотні тисяч гривень.

 До правоохоронців надійшло повідомлення від жительки обласного центру про те, що невідомі обікрали помешкання її знайомої. Остання перебуває на відпочинку за кордоном, тому двокімнатна квартира надовго залишилася без господині. Як наслідок, з помешкання зникли гроші та ювелірні прикраси - на суму майже сімнадцять тисяч гривень. Як з’ясували поліцейські, злодії проникли до чужої квартири шляхом підбору ключа.

Аналогічним способом обікрали ще одну тернопільську квартиру. Щоправда, в час, коли господарі були на роботі. З помешкання винесли майна та грошей на понад п’ятдесят тисяч гривень.

Знайшлися у зловмисників ключі і до замків ще однієї квартири у Тернополі. Господар з родиною наразі перебуває на відпочинку за кордоном, а в його трьохкімнатній вчора погосподарювали невідомі. Зі слів знайомих, котрі й виявили факт крадіжки, непрохані зайди поцупили з помешкання цілий сейф з грошима, золотом та документами на суму понад сто тисяч гривень.

Аналізуючи найпоширеніші способи проникнення до чужих квартир, які застосовують останнім часом злодії, напрошується висновок – перед домушниками не вистоюють ні надійні двері, ні найміцніші замки. Тому поліцейські радять подбати про більш надійну системи захисту – сигналізацію. Практика свідчить - зловмисники стороною обходять такі квартири.

Надійну охорону квартир та будинків пропонує Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Контактні телефони: 067 208 69 02, 067 350 55 68, 0 800 502 220(гаряча телефонна лінія).

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео