Орест Сарматський

Стало відомо, чому Степан Барна був у колонії

зона01

Про роботу установ пенітенціарної служби області йшлося на виїзній нараді на базі Збаразької виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області .

Основна тема обговорення - державна підтримка підприємств установ пенітенціарної служби області, залучення їх до виконання державних замовлень, цільових програм та створення нових робочих місць для засуджених у 2016 році, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

- Для нас головне - підтримка місцевого виробника. Підприємства, які працюють на базі колоній області, сплачують податки в місцеві бюджети, дають роботу засудженим. Тут дуже важливий момент соціалізації, адже є багато випадків коли саме завдяки роботі людина розкриває нові таланти і знаходить своє місце в житті. Вражає різноманіття продукції, а також - висока якість. Тому я заохочую всіх підтримувати своє, рідне, популяризувати вироби підприємств на базі колоній, - зазначив очільник області Степан Барна.

    Начальник управління ДПтС України в Тернопільській області полковник внутрішньої служби Андрій Шацький зауважив, що виробничо-господарська діяльність підприємств пенітенціарної служби Тернопільської області займає важливе місце у життєзабезпеченні установ виконання покарань і є невід’ємною частиною економічного спектру області, а вироби підприємств та майстерень добре відомі споживачам і користуються попитом у населення області та за її межами.

Також учасники заходу відвідали виставку продукції, яка виготовляється на підприємствах установ області.

На виробничих потужностях підприємств щорічно виготовляється товарної продукції на суму понад 5 млн. гривень. Галузевими напрямками виробництва є швейне, металообробне, деревообробне, будівельне виробництво та виготовлення товарів широкого вжитку. Так, державне підприємство Збаразької виправної колонії (№ 63) виготовляє і надає послуги промислового характеру з пошиття  форменого одягу, костюмів і комбінезонів робочих, халатів, підшлемників, сигнальних жилетів, одягу утепленого, камуфльованого, медичного, спецодягу, постільної білизни, рушників, скатертин столових, рукавиць робочих різних видів та іншої швейної продукції. Пошиття здійснюється як з власної сировини, так і з сировини замовника.

Серед основних напрямків діяльності підприємства Копичинської виправної колонії є металообробка, деревообробка, каменепереробка, виробництво бетонних виробів, налагоджено виробництво якісних, естетичних, доступних за ціною виробів, які можуть встановлюватися на дитячих та спортивних майданчиках, у садах, парках та скверах, біля житлових будинків: це вироби для  спортивних майданчиків, спортивні майданчики в комплексі, лавка кована, гойдалка, альтанка металева, альтанка дерев`яна, стіл з лавками, мангал, ящик для сміття, кована огорожа, гаражні ворота, млинок декоративний, тощо.

Майстерня Чортківської установи виконання покарань виготовляє на замовлення вироби з натуральної деревини. Продукція підприємств якісна, конкурентоспроможна і неодноразово відзначалася дипломами на регіональних і всеукраїнських виставках.

Участь у нараді взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, Бережанської, Кременецької, Чортківської та Тернопільської міської ради, територіальних об’єднаних громад, а також керівництво управління ДПтС України в Тернопільській області, начальників виправних колоній, директорів державних підприємств установ виконання покарань.

Фото: відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео