Віра Олександрович

Стратегію розвитку профтехосвіти напишуть на Тернопіллі (фото)

2

Рішення про обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, ухвалили на сесії обласної ради Тернопільської області сьогодні, 20 липня.

Розглянувши пропозиції обласної держадміністрації (ОДА), враховуючи рекомендації профільної комісії, обласна рада вирішила: затвердити подані чиновниками обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах (ПТУ) Тернопільської області у 2016 році.

Власне, тривоги депутатів мають сенс, адже у Тернопільських ПТУ держзамовлення вже скоротили майже на 25%. До того ж, починаючи із січня 2016-го професійно-технічні заклади фінансують лише із місцевого бюджету, тож їм постійно бракує грошей.

Окрім того, обласна рада рекомендувала управлінню освіти обласної держадміністрації утворити робочу групу для підготовки регіонального замовлення 2017-2018 роки щодо професійно-технічної освіти. Розробити і подати на розгляд обласної ради до 10 січня 2017 року повинні і проект Стратегії розвитку професійно-технічної освіти в Тернопільській області.

Наразі ж сесія рекомендувала ОДА забезпечити розподіл затверджених обсягів регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів у 2016 році між професійно-технічними закладами Тернопільської області.

1
1

3
3

Фото автора

Довідка. Про те, що відбувалося на сесії, читайте ТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео