Віра Олександрович

Тернополяни через Інтернет подали 46 заяв про одруження (відео)

Кольцов3

Записатися на прийом у зручний час, поставити запитання, а також подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану віднедавна можна на сайті Міністерства юстиції, у рубриці «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (або ДРАЦС).

Користувачам треба лише заповнити реєстраційну форму, вказати прізвище, ім’я і по батькові, логін та адресу електронної пошти. Наприклад, тернополяни у такий спосіб уже подали 46 заяв на одруження, розповідає начальник головного територіального Управління юстиції в області Едуард Кольцов (про інше на прес-конференції читайте ТУТ і ТУТприм.).

  • Тепер, щоб одружитися, не потрібно йти у ДРАЦС, - каже він. – На сайті Міністерства юстиції ви так само можете записатися, як у візовому центрі. Там можна вибрати все: дату, час, навіть залу урочистих подій. Але коли прийде час одружуватися, то все одно доведеться подати документи у паперових носіях.

Після заповнення реєстраційної форми на електронну поштову скриньку користувача надійде тимчасовий пароль. Змінити його на постійний можна самостійно. Вхід до «особистого кабінету» надалі буде можливий лише завдяки логіну і паролю, уточнює фахівець.

  • Тобто ми робимо все, аби людям не доводилося стояти у чергах і нервувати, - пояснює Едуард Кольцов. – Не секрет, що спілкуючись із чиновниками, українці поки що витрачають чимало нервів.

Заявам чи зверненням користувача автоматично присвоюють унікальний реєстраційний номер. Повідомлення про результати їх розгляду користувачу надсилають у день їх отримання або не пізніше наступного робочого дня. Причому усе відразу відображається в «особистому кабінеті».

  • За результатами розгляду звернення про запис на попередній прийом через веб-портал до «особистого кабінету» користувача надсилають повідомлення, - додає пан Кольцов. – У ньому вказують прізвище, ім'я, по батькові, посаду і контактний номер телефону особи, яка буде здійснювати прийом, а також дату і час прийому.

До слова, знайти заяву чи звернення на веб-порталі можна за реєстраційним номером. Нині таку послугу надають усі відділи державної реєстрації актів цивільного стану, стверджує начальник головного територіального Управління юстиції в області.

[embed]https://youtu.be/nU4Bkn64dL0[/embed]

Фото та відео автора

Довідка. Із використанням функціональних можливостей веб-порталу Мін’юсту користувач може:

- заповнити заяву, звернення для їх подальшого надсилання безпосередньо засобами веб-порталу;

- надіслати сканкопії документів у форматі, придатному для роздрукування або зчитування цих документів в електронному вигляді;

- здійснити попередній запис на відвідування із зазначенням зручних дати і часу;

- оплатити із використанням платіжних систем відповідні послуги;

- отримати консультації працівників відділів ДРАЦС.

   

Вибір читачів за тиждень

Відео