Віра Олександрович

Зброя і вибухівка, яку вилучили на Тернопіллі, - із зони АТО (відео)

00cb057f-97d7-4511-9ec7-3dc7b83376d5

Предмет, схожий на гранату «Ф-1», співробітники міського відділу поліції вилучили у жителя села Романівки Тернопільського району.

Цей 45-річний чоловік стверджував, що вибухівку знайшов тиждень тому і зберігав у себе вдома. А коли його спинили поліцейські, а сталося це, до речі, просто у центрі Тернополя, на вулиці Чорновола, він начебто якраз йшов до відділу поліції, аби здати небезпечну знахідку.

[embed]https://youtu.be/6vhDuGl-ir0[/embed]
  • Буквально вчора в особи вилучили гранату Ф-1, - говорить начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. – Сучасна, не Другої світової війни. Нагадаю, це – одна із найнебезпечніших гранат. Ураження осколками до 200 м. У нас була оперативна інформація, тому чоловіка і оглянули. Однак він стверджує, що гранату знайшов…

Свідчення раніше судимого чоловіка поліцейські нині перевіряють. Наразі щодо нього порушили кримінальну справу, а вилучене направили на експертизу. Туди ж передали інші вибухові пристрої і незаконну зброю, яку за останні півроку вилучили на Тернопіллі.

  • У цьому році уже виявили 68 злочинів щодо незаконного поводження із вибухонебезпечними предметами, - додає Олександр Богомол. – Є і гранати, і вибухівка, і вогнепальна зброя. Наприклад, виявили 14 одиниць вогнепальної зброї, 1457 набоїв, 7 одиниць холодної зброї, 2 кг вибухівки, 7 вибухових пристроїв.

Олександр Богомол припустив, що більшість вибухових пристроїв і зброї потрапила на Тернопілля із зони АТО.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео