Оксана Бучко

Для представників ОСББ пропонують нові можливості фінансування (фото, відео)

DSCN7135

Вигідні кредити для утеплення та модернізації будинків пропонують представникам ОСББ. Жителів багатоповерхівок закликають вкладати у збереження майна. На даний час для ОСББ в України видали 287 кредитів. Тернополянам запропонували співфінансування кредиту з міського бюджету у розмірі 70% від вартості проекту. Програму фінансування «Теплий затишок» представив один із комерційних банків 26 липня. - Ми беремо досвід Польщі, де ОСББ лідирує серед клієнтів на кредити, - говорить директор департаменту клієнтів малого та середнього бізнесу одного із комерційних банків, Ірина Груй. - Пропонуємо від 21% річних до 10 років на суму 5 000 000 грн з відтермінуванням платежів – до 3-х місяців.

У пріоритеті залишаються заходи щодо встановлення ІТП, утеплення даху, фасадів, заміна вікон, наголосив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.

- Потрібно розуміти важливість економії за рахунок таких заходів, - каже він. – Ті, будинки, де поставили ІТП, платять за тепло вдвічі менше. Через два роки усі будинки перейдуть на лічильники теплоенергії. Зрозуміло, що 70% населення Тернополя мають право на субсидії. Але будинок не проведе утеплення і модернізації без 2-3 квартир. Створення ОСББ для проведення цих заходів вирішить проблему неналежної температури в квартирах та недоглянутих під’їздів.

DSCN7139
DSCN7139

DSCN7149
DSCN7149

[embed]https://youtu.be/PJeeGQXoiro[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео