Тернопільщина у списку вакансій опинилася там, де завжди

знаки питання

За першу половину 2016 року кількість вакансій зросла більш ніж на третину, в порівнянні з другою половиною минулого року.

Про це йдеться в дослідженні міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Масові скорочення залишилися позаду. На ринку праці немає великого напливу безробітних. Більше чверті компаній змогли дозволити собі розширення штату в усіх напрямках. А це вдвічі більше, ніж у 2015 році, – відзначають експерти порталу.

Лідером за кількістю вакансій залишається Київ. Також багато пропозицій роботи в Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові. На одне місце претендують 3-4 фахівця.

Найвища конкуренція в Київській, Харківській і Дніпропетровській області. А також в Сумах, Полтаві. Найнижча – у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській та Тернопільській областях.

Найскладніше знайти роботу топ-менеджерам, юристам, студентам і фахівцям без досвіду, бухгалтерам, фінансистам. А також висококваліфікованим фахівцям на виробництві.

У ТОП-5 професійних сфер з низькою конкуренцією входять:

  • продажі;
  • робочий персонал;
  • страхування;
  • консалтинг;
  • готельно-ресторанний бізнес.

67 % опитаних роботодавців змогли підвищити зарплати своїм співробітникам на початку 2016 року. Однак в більшості випадків розмір надбавки не перевищував 20 %.

За даними дослідження, понад чверть компаній підвищили зарплату всім без винятку працівникам. Але головною тенденцією залишається прив’язка системи оплати до реального внеску співробітника в робочий процес. Найчастіше роботодавці заохочують тільки цінних фахівців або тих, хто показав хороший бізнес-результат.

Середня зарплата в регіонах 4-5 тисяч гривень, в столиці – 7-8 тисяч. Найвищі зарплати пропонують ІТ-фахівцям, претендентам на високі посади в міжнародних компаніях. У регіонах найбільш високооплачуваними фахівцями є керівники філій та регіональних представництв.

Вибір читачів за тиждень

Відео