Оксана Бучко

Тернополянам пропонують платити комісію за кожен комунальний платіж

fab4de88-5c80-4147-850d-d0626c50601a

Економічною невигідністю надання послуг пояснює «Укрпошта» рішення про збільшення комісії за комунальні платежі. Такі ж нововведення планує запровадити «Державний Ощадний банк», представники якого свою позицію наразі не пояснюють. Обидві установи ініціюють перегляд договірних відносин в частині запровадження такої комісії.

Доцільність введення комісії обговорили у Тернопільському ресурсному центрі підтримки ОСББ 26 липня.

- До єдиної квитанції входить оплата за  газ, електроенергію, вивіз сміття, користування домофонами та Інтернетом, - пояснила представник «Укрпошти» Валентина Удич. – Якщо ми укладаємо договір з ЖКГ або з ОСББ, то встановлюємо відповідні відсотки на оплату. Але сума буде не меншою, ніж 3 гривні за платіж, якщо йдеться про квартплату.  Це регулюватиметься договірними відносинами з тими ж ОСББ та колишніми ЖЕКами, що зараз обслуговують тернопільські будинки.

40ac471a-f357-4650-98e0-df0efc334b73
40ac471a-f357-4650-98e0-df0efc334b73

Мінімальна оплата стрічки квитанції в «Ощадбанку» становитиме 4 грн.

- Рекомендуємо шукати альтернативи у комерційних банках, - розповів директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський. – Також можна без комісії сплачувати комунальні послуги через Інтернет банківськими карточками. Проблема в тому, що до Інтернету не всюди є доступ.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AyzdaZLi_Jk&feature=youtu.be[/embed]

Представники ОСББ вважають такі дії особливо невигідними для пенсіонерів, які звикли оплачувати послуги за допомогою «Укрпошти». Також це стосується жителів деяких населених пунктів області, у яких немає альтернативи «Укрпошті» та «Ощадбанку».

Інформацію про те, як оплатити комунальні послуги через Інтернет можна знайти на офіційному сайті управління ЖКГ.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео