Зареєструвати право на нерухомість у Тернополі можна без черг (відео)

a7fa01fc-cdf9-4256-b71b-c795b8285bd3
Сюрприз у вигляді суттєвих нововведень у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно тернополяни отримали на початку цього року. Втім, новація виявилася позитивною.
  • У рамках реформи децентралізації влади в Україні ми передали функції державної реєстраційної служби органам місцевого самоврядування, райдержадміністраціям і нотаріусам, - каже начальник головного територіального Управління юстиції в області Едуард Кольцов. – Усі ви пам’ятаєте, наскільки було проблемно зареєструвати чи перереєструвати нерухомість. У нашому офісі на вулиці Київській шикувалися довгі черги. Через це виникали конфлікти.
Відтак ці функції по всій Україні передали місцевим органам самоврядування райдержадміністраціям і нотаріусам. Це, на думку пана Кольцова, кардинально змінило відносини громадянина із державою.   [embed]https://www.youtube.com/watch?v=yWkuvfInngg&feature=youtu.be[/embed]
  • Людина тепер має змогу вибирати, де їй зручніше проводити реєстрацію нерухомості, - пояснює він. – По-перше, ліквідовані черги. По-друге, проблем із переоформленням у більшості не виникає. Суспільний ажіотаж з моменту передачі функцій зник повністю.
  • 111111111111111111111111111111111
    111111111111111111111111111111111

Едуард Кольцов вважає це позитивним сервісом, адже він суттєво спростив життя громадянам (про інші новації читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Фото і відео автора Довідка. Підстав для відмови у державній реєстрації прав на нерухоме майно стало менше. Зокрема, держреєстратор не вправі відмовити із огляду на розміщення об’єкту на території іншого органу державної реєстрації прав. Крім того, навіть за наявності зареєстрованих обтяжень речових прав на нерухоме майно держреєстратор повинен здійснити державну реєстрацію: – речових прав на нерухоме майно на підставі рішення суду щодо права власності та інших речових прав на нерухоме майно; – права власності на нерухоме майно з відкриттям розділу в Реєстрі та перенесенням щодо такого права власності обтяження, державну реєстрацію якого проведено у спеціальному розділі Реєстру; – права власності на нерухоме майно, що набувається у результаті його примусової реалізації відповідно до закону.        

Вибір читачів за тиждень

Відео