Орест Сарматський

Агро-новини 30 липня

липоле10

Новини аграрного сектору

 Створено наземного дрона-всюдихода

Компанії Milrem і Leica Geosystems створили першого наземного дрона, пристосованого для бездоріжжя, повідомляє Тraktorist.ua, посилаючись на aggeek.net.

Нову модель назвали Pegasus: Multiscope. Дрон здатний автоматизувати процес геологічних досліджень на важкодоступній місцевості завдяки низькому тиску на ґрунт, а значить зможе пройти будь-який тип місцевості: бруд, сніг, пісок. Також дрону можна вказати маршрут для моніторингу і він зможе знайти проблемні місця на полі з похибкою в 2-3 см, і проводити моніторинг дозрівання культури і дренажу полів.

30071
30071

Pegasus: Multiscope зберігає дані досліджень в «хмарному» сховищі і має високу надійність. Він стане хорошим помічником для фермерів, чиї поля знаходяться на пагорбах.

Pegasus: Multiscope розвиває максимальну швидкість до 25-37 км/год, має нульовий радіус повороту. Тиск дрона на грунт становить 0,07-0,12 кг на кв. см. Модель має вагу 900 кг.

Дрон працює на дизельному генераторі, має Li-ion акумулятори та графенові суперконденсатори, які дають можливість 10 год. автономної роботи.

Новий очільник Держгеокадастру першочергово має завершити інвентаризацію земель — думка

Перед новим очільником — виконувачем обов’язків голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру — Олегом Цвяхом стоятиме ряд серйозних питань, заявив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

30072
30072

Він виділив наступні завдання:

— завершення інвентаризації землі. Але для цього новому очільнику потрібно буде серйозно пропрацювати з виділенням коштів з державного бюджету на завершення цих робіт;

— посилити контроль за використанням та охороною земель;

— завершити процес розпаювання державної землі серед людей;

— підтримати у другому читанні законопроект №4355 про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам. Таким чином громади самостійно управлятимуть своїми земельними ресурсами.

Мінімальне соціальне податкове зобов’язання може стати останньою краплею для садоводів

Введення додаткових податків може стати останньою краплею для українських садоводів, заявив голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка, повідомляє «Корреспондент».

Ініціатива доповнити Податковий Кодекс України поняттям «мінімальне соціальне податкове зобов’язання» і ввести податок за кожен гектар землі може стати суттєвою перешкодою на шляху розвитку садівництва.

Аналізуючи Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів України щодо мінімального податкового соціального зобов’язання» Асоціація «Укрсадпром» заявляє: ця ініціатива свідчить про спробу додаткового перевантаження адміністрування податків аграріїв та суперечить принципу спрощення податкової системи, який передбачає скорочення кількості податків і зборів, прозорість останніх та зменшення надання документів податкової звітності, встановлений у статті 4 Податкового кодексу України.

30073
30073

В умовах посилення кризових явищ в економіці та відсутності державної підтримки галузі, вказаний законопроект призведе до зниження інвестиційної привабливості галузі, зменшення обсягів закладки нових садів, ягідників і розсадників, скорочення обсягів виробництва та відповідно скорочення робочих місць.

З повним текстом позиції Асоціації «Укрсадпром» щодо проекту закону України «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів України щодо мінімального податкового соціального зобов’язання» можна ознайомитись на сайті Асоціації «Укрсадпром».

Вибір читачів за тиждень

Відео