Віра Олександрович

Електронні петиції незабаром зможуть подавати всі жителі Тернопілля

1_сесія

Порядок розгляду електронних петицій, адресованих до Тернопільської обласної ради, затвердили обранці краян.

Нагадаємо, на сайті Тернопільської міської ради такий сервіс працює уже давно і доволі ефективно. Тепер таку можливість матиме і решта краян.

До слова, під час засідання було помітно, що навіть не всі депутати розуміють, для чого таку опцію варто створювати. Ініціаторам доводилося давати пояснення, як кажуть, на пальцях.

Цитуємо ухвалений документ: «Електронні петиції повинні стосуватися питань, які належать до повноважень і компетенції Тернопільської обласної ради… Для створення електронної петиції її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної ради та розміщує текст електронної петиції. Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної ради протягом двох робочих днів із дня надсилання її автором (ініціатором). Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті ради є датою початку збору підписів на її підтримку».

Окрім того, електронну петицію, адресовану до обласної ради, розглядатимуть за умови, якщо вона збере не менш як 500 підписів громадян на свою підтримку. Причому за доволі короткий термін - не більше трьох місяців із дня оприлюднення. Сесію обласної ради скликатимуть для розгляду петиції, що набрала необхідну кількість підписів, - невідкладно, але не пізніше 10 робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

До слова, електронну петицію, що все-таки не набере необхідної кількості голосів, після завершення строку збору підписів розглянуть, але вже - як просте звернення громадян.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео