Віра Олександрович

На Тернопіллі вже оформили 10 тисяч 528 митних декларацій

11

Цілу низку безкоштовних сервісів для платників податків запровадили у Державній фіскальній службі (ДФС). Скориставшись ними, можна отримати необхідну послугу, довідку чи інформацію, не виходячи з офісу чи дому.

Одним із таких є електронний сервіс «Митна статистика», повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. Цю ідею запровадили з метою ознайомлення із статистичною інформацією у тій чи іншій сфері, обсягами торговельних операцій України з іншими країнами тощо.

  • Зокрема, на Тернопільщині протягом першого півріччя цього року зовнішньоекономічні операції проводились із торговельними партнерами із 64 країн світу, - кажуть на митниці. - Найчастіше - із Польщею, Німеччиною, Білоруссю, Італією і Великобританією.

Окрім того, функціонує сервіс «Електронна митниця». Він призначений для введення декларантами в автоматизовану систему митного оформлення електронних копій митних декларацій на паперовому носії та/або електронних копій декларацій митної вартості з використанням знімних носіїв інформації та фіксування дати й часу їх подання.

  • Так, за підсумками роботи у першому півріччі 2016 року фахівці Тернопільської митниці ДФС оформили 10 тисяч 528 митних декларацій, - уточнюють у податковій. У тому числі: 4 тисячі 136 митних декларацій – в режимі «Імпорт», 4 тисячі 188 – в митному режимі «Експорт». До того ж, 2 тисячі 204 митних декларації оформили в інших митних режимах.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Про усі сервіси, які нині ДФС пропонує підприємцям, читайте ТУТ і ТУТ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео