Деревляний підставив Овчаркука з тернопільським аеропортом на 65 млн.грн.?

аеропорт тернопіль

Тернопільський аеропорт може запрацювати найближчим часом. Такі плани виношують у Міністерстві інфраструктури України, де планують створити Агентство інфраструктурних проектів, в рамках якого буде фінансуватися реконструкція аеродромів. Про це повідомив голова міністерства Володимир Омелян на брифінгу, передає УНІАН.

Чиновники кажуть, що Мінінфраструктури працює над розвитком мережі регіональних аеропортів, як це визначено затвердженою Кабінетом міністрів державною цільовою програмою розвитку 17 аеропортів до 2023 року.

В цьому списку є і Тернопільське летовище /див. ТУТ/.

Зокрема, на  забезпечення розвитку Тернопільського комунального підприємства “Аеропорт Тернопіль” (проектування та реконструкція аеродромного комплексу) передбачено 170 млн. грн. З цих грошей вже у поточному році має бути освоєно 50 млн. грн. - з Міністерства, 5 млн. грн. - з обласного бюджету та 10 млн. грн. - власні кошти комунального підприємства.

Де обласна влада візьме такі гроші до кінця бюджетного року - невідомо.

Якщо з обласним бюджетом ситуацію можна переграти з урахуванням оптимізації витрат, перерозподілом асигнувань, отриманням субвенції, продажем майна тощо, то де 10 млн.грн. власних коштів візьме сам аеропорт залишається загадкою з багатьма невідомими. Адже досі на підприємстві існують борги попепедніх років.

Цікаво, що за задумом чиновників з Міністрерства, аеропорт мав би почати працювати найближчим чином, бо кількість грошей від Мінінфраструктури на наступні роки зменшується: 35 млн.грн. та 10 млн.грн. у 2017 та 2018 роках відповідно, а сума власник коштів КП - зростає: 15 млн.грн., 20 млн.грн. та 25 млн.грн. на наступні три роки.

Крім того, у Кабміні вважають, що будівництво термінального комплексу має здійснювати інвестор, який починаючи з 2016 року, має вкласти 25 млн.грн., 10 млн.грн. та 15 млн.грн з розбивкою по роках.

Нагадаємо, що місцеві ЗМІ призначення директором Тернопільського комунального підприємства “Аеропорт Тернопіль” пана Малецького приписують першому заступнику голови обласної ради В.Деревляному. От тільки гроші на реалізацію програми, затвердженої Кабінетом Міністрів, має шукати сам голова ради Віктор Овчарук.

Вибір читачів за тиждень

Відео