На освітню галузь міська рада Тернополя виділить понад 47 мільйонів гривень

9366988e-0ae7-4282-b18b-4203fca1a1e5

Одна з найбільш проблемних галузей – освітня. Тут завжди бракує коштів на виплату заробітної плати педагогам, на ремонти і забезпечення. Влада міста обіцяє, що в цьому році вони не обійдуть стороною дану проблему, а навпаки, приступлять до її вирішення.

Сьогодні, 2 серпня, на прес-конференції міського голови Сергія Надала прозвучала чимала сума перевиконання бюджету за це півріччя. Очільник міста пообіцяв виділити значну частину коштів на освітню галузь:

- Насамперед проблема – це освіта. На превеликий жаль керівництвом держави не фінансується належним чином заробітна плата і поточні видатки освітян, тобто наших вчителів загалом. Ми будемо пропонувати виділити додатково на потреби заробітної плати в освітній галузі 47 млн 737 тисяч гривень. З них більше 42 млн грн піде на заробітну плату освітянам. В тому числі 9 млн заробітна плата і утримання професійної технічної освіти. Крім того, 665 тисяч гривень піде на утримання функціонування нового дитячого садочку, який почне працювати з 1-го вересня на вулиці Юності, і понад 43 млн грн ми додатково закладаємо для проведення різного роду капітальних і поточних ремонтів  в дитячих садочках - переважно це заміна вікон або ж ремонти дахів, - розповів пан Надал.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео