Очевидці назвали прізвище п'яного тернополянина, що стріляв по дітях (фото, відео затримання)

Тернополянин Сергій Цвик, що живе в будинку №26 по вулиці Живова в місті Тернополі, розповів, що відбувалося в його дворі 2 серпня.

Про це чоловік написав у себе на «Фейсбуці».

Нагадаємо, що після обіду 2 серпня Тернополем ширилися чутки, що водій голови ОДА Степана Барни, будучи п'яним, стріляв по дітях з пістолета у дворі будинку по вул.Живова, 26.

"Як з'ясувалося, п'яний дебошир спочатку розмахував пістолетом у сусідньому з будинком магазині, також показував посвідчення працівника ОДА і помічника народного депутата України. Потім пішов у двір, сів на газон і зробив кілька пострілів у дітей, що там гралися. На щастя ні у кого не попав. Далі намагався стріляти по припаркованих у дворі авто, проте, очевидно, закінчилися набої. Його намагався відговорити це робити інший чоловік, який був разом з ним. Але не зміг цього зробити. Потім п'яний чоловік залишивши тапочки у дворі, босий пішов додому, проте не дійшов, впав і заснув під дверима, пістолет лежав поряд з ним. Зауважу, поки це все відбувалося, а це близько 30 хв. поліції ще не було. Я побачив її приблизно хвилин за 35 після початку стрілянини. Сусіди ще кілька разів дзвонили за т.102, проте їм говорили, щоб вони дзвонили за іншим номером у міськвідділ, бо вони не знають чому нема патрульних. Коротше кажучи БАРДАК!!!", - з обуренням описує ситуацію Сергій Цвик.

За словами очевидця, приїхали патрульні через 35 хвилин, проте не у двір будинку у якому стріляли, а на зупинку транспорту по вул. Живова і кудись пішли (мабуть у магазин). У дворі вони з'явилися лише за 70!!! хвилин після виклику. Це підтверджують десятки інших очевидців. А за цей час хуліган міг повбивати багатьох людей.

"Час їхнього приїзду також зафіксовано камерою спостереження яка висить на сусідньому будинку, тож думаю, що не відвертяться", - продовжує далі Сергій Цвик.

Чоловіка запросили бути понятим при вилученні зброї. Тому він бачив, як п'яний лежав у під'їзді і спав, пістолет лежав у кутку під'їзду. Поряд також була барсетка з документами.

"Слідчі, які описували вміст барсетки, виявили посвідчення водія голови Тернопільської ОДА, а також посвідчення помічника народного депутата України Зелика, які були видані на ім'я Сверида Олега. Поліцейські намагалися підняти сплячого чоловіка і відвезти на медосвідчення на вміст алкоголю, проте він прокинувшись кинувся на них з кулаками. Скручувало його п'ятеро поліцейських. Потім на місце події приїхав очільник поліцейським міста та довго вмовляв п. Сверида поїхати з ним. Так попід руки, у кайданках його посадили у авто і повезли нібито на медосвідчення", - продовжує пан Цвик.

Чоловік обурюється, чому поліцейські, отримавши повідомлення про стрілянину у дворі будинку, їхали на виклик аж 70 хвилин? А на повторні дзвінки свідків радили дзвонити на інший номер.

«Чи полетять голови винних поліцейських - будемо бачити. А п. Степану Барні, якого я поважаю, потрібно добре розібратися зі своїми кадрами!», - робить висновки Сергій Цвик.

водій Барни
водій Барни

В мережі Інтернет на сайті yotube з'явилося відео затримання чоловіка, якого звинувачують у стрільбі по дітях.

 

Голова Тернопільської ОДА дану ситуацію прокоментував у соціальній мережі facebook, на своїй сторінці так: " За попередніми даними затриманий може виявитися водієм фінансово-господарського відділу Тернопільської ОДА. Якщо даний факт підтвердиться, то буде терміново проведено службове розслідування та вжито відповідні заходи", - пише пан Барна.

Вибір читачів за тиждень

Відео