Як тернопільські «Барвінки» обдурюють своїх покупців (фото)

Порожні полиці і перебита дата на продуктах – таке видовище можна побачити у одному з місцевих барвінків, що на вулиці Новий Світ, 1а, у Тернополі.

Коли заходиш у  магазин, відразу відчувається неприємний запах вже давно не свіжих овочів та фруктів, а поруч корзини і з написом «розпродаж». Цікаво, що ж там? В корзинках я побачила солодощі, термін зберігання яких ось-ось добіжить кінця.

3_1024x759
3_1024x759

Йдемо далі… відділ, де заморожені напівфабрикати, овочі, а також риба. Взявши до рук «Філе хека» мене неприємно здивував жовтий колір цієї риби. Тоді наступну взяла до рук, а там стільки фольги, що і не розгледиш вигляду риби і цінник, під яким ще один.

Ну що ж, так залишати цього не хотіла. Взяла цінник, обережно відділила від первинного і шокувала різниця у терміні придатності. Новий цінник – довші строки зберігання. Продавчиня цього відділу занервувала і здерла обидва цінники після нашої із нею розмови, а в своє виправдання сказала наступне:

  • Це морожена продукція, у неї термін зберігання змінюється і ціна міняється також.

Як у риби ні з того, ні з сього може продовжитись термін споживання? І ціна, якщо брали по одній закупочній, то ця партія вже не може мати іншої націнки, тимпаче якщо продукт явно не свіжий.

Зустріч із адміністратором здивувала ще більше, жінка без бейджика, не представившись здивовано мене вислухала і просто попросила вибачення ніби так робить щодня. А ви далі ходіть по продукти до «Барвінку», і наївно довіряйте цінникам на продукції.

Горпина СТРИЖУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео